...

Noul premier al Marii Britanii propune un control al migrației în regiune

Elena Mudrâi

„Votul Brexit ne-a dat un mesaj foarte clar, acela că nu putem permite libera circulaţie, de persoane să continue aşa cum a fost până acum”, a declarat Theresa May,  pentru postul de televiziune ITV.

În intervențiile sale pe tema drepturilor europenilor în Marea Britanie, Theresa May a subliniat că statutul cetățenilor europeni care locuiesc acum în Marea Britanie nu poate fi garantat și că va fi parte a negocierilor.

Cancelarul german, Angela Merkel a insistat pe faptul că un acord comercial cu Londra ar trebui să includă libertatea de circulaţie.

Amintim că, la 11 iulie 2016, Theresa May a fost confirmată ca învingătoare în cursa internă pentru conducerea Partidului Conservator, devenind automat prim-ministru al Marii Britanii, după ce Andrea Leadsom a anunțat că se retrage din competiție.

Deşi a fost, teroretic, în tabăra pentru rămânerea în UE, ministrul de Interne şi candidată la conducerea Partidului Conservator, Theresa May a declarat că, va onora rezultatul referendumului şi că exclude convocarea alegerilor generale înainte de anul 2020.