dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Primul caz confirmat de coronavirus în România

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane - niciun copil, dar persoane în vârstă - toate fiind testate și cu rezultat negativ.

Mai multe

coronavirus

Rusia a afirmat că este nevoie de aproximativ opt luni pentru a dezvolta un vaccin împotriva noului coronavirus

Miercuri, 5 februarie 2020, 14:18

Ministrul rus al sănătăţii, Mihail Murașko, a declarat miercuri că va fi nevoie de o perioadă cuprinsă între opt şi 10 luni pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus.

„În prezent, procesul de dezvoltare a unui vaccin nu este scurt. Un vaccin este dezvoltat în cel puţin opt până la 10 luni, iar aceasta este doar etapa iniţială, fără testele clinice”, a spus oficialul rus.

Peste 20 de ţări au confirmat cazuri de infecţie cu coronavirus. Boala a ucis 490 de persoane în China continentală, potrivit celui mai recent bilanţ naţional zilnic publicat miercuri de autorităţile chineze, care au raportat, de asemenea, peste 24 300 de infecţii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat epidemia de coronavirus urgenţă medicală globală. Mai multe ţări, inclusiv Japonia, au impus restricţii de călătorie şi numeroase companii aeriene au redus sau au suspendat zborurile către şi dinspre China.