China

Un muzeu din China reface atmosfera devastatorului cutremur din 2008

Daria Capațîna

În semn de respect față de ceea ce forța naturii a decis să șteargă de pe fața pământului, arhitecții de la Universitatea Tongji, din China, au fost „împuterniciți” de guvern să construiască un muzeu pentru ca oamenii să-și amintească mereu de faptul că nu pot avea nicio putere în fața naturii nemiloase. Cu 7,9 grade pe scara Richter, cutremurul a distrus totul în calea sa.

China, muzeu cutremur 2008

 

Deși aspectul duce cu gândul, în mod inevitabil, la cele mai neplăcute lucruri legate de magnitudinea „monstrului de pământ”, specialiștii în domeniu au reușit să le ofere privitorilor o priveliște incredibilă. Uriașul muzeu arată exact ca „cicatricele” lăsate de cutremur. Văzut de sus, oferă imaginea unui teren crăpat și distrus de plăcile tectonice din subteran, însă frumoasa locație merită a fi vizitată.

China, muzeu cutremur 2008

 

După finalizarea proiectului, arhitecții au realizat că rezultatul este unul mai mult decât satisfăcător. Proiectat de Cai Yongjie, muzeul a fost deschis în 2013, la a 5-a comemorare a cutremurului și poate fi socotit, de asemenea, drept un real testament al istoriei Chinei contemporane.

China, muzeu cutremur 2008

 

China, muzeu cutremur 2008

 

urbology.ro