YouthSpeakForum2018

YouthSpeak Forum: Dacă nu acum, atunci când?! Dacă nu noi, atunci cine?!

Daria Capațîna

YouthSpeak Forum se va desfășura în data de 12 mai, începând cu ora 9:00, pe strada Studenților 9/11 (Tekwill). Moldova YouthSpeak Forum își propune să creeze conexiunea dintre persoane din domenii și generații diferite, care vor discuta asupra celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă setate de Organizația Națiunilor Unite în anul 2015 drept indicatori a „unei lumi mai bune” către anul 2030.

Moldova YouthSpeak Forum este organizat de AIESEC – o rețea globală de tineri, care are drept scop dezvoltarea potențialului de leadership al acestora pentru a aduce un impact pozitiv în societate, cu suportul guvernului Republicii Moldova și a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în calitate de partener general.

„În acest an, ne așteptăm să avem peste 500 de participanți. Moldova este o țară minunată, chiar dacă există un set de probleme despre care, marea majoritate a populației se plânge. Am putea petrece o zi întreagă enumerându-le și anume din acest motiv, este esențial să discutăm despre cum un ONG, prin colaborarea cu sectorul privat și cel public, guvern și alte organizații neguvernamentale și societate în general, lucrează pentru a rezolva aceste problem majore ale țării prin prisma Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU gândite pentru o lume mai bună până în anul 2030”,  a spus Marc Melchor, director afaceri și dezvoltare AIESEC, tânăr originar din Mexic, care se ocupă aici de managementul organizațiilor non-profit.

Tematica evenimentului din acest an se axează pe două dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă:

  1. Educația de Calitate
  2. Lucrul Decent și Creștere Economică în Moldova.

„Moldova YouthSpeak Forum  este un eveniment organizat de tineri și pentru tineri, locul unde inspirația și colaborarea se transformă în acțiune. Acest eveniment adună împreună reprezentanți ai diferitor generații, cu viziuni și experiențe diverse pentru a  crea un spațiu intersectorial și multigenerațional pentru discuții inspiraționale pe marginea celor mai stringente probleme la nivel global, național și local. În cadrul YouthSpeak Forum, sunt identificate  modalități de contribuție a tinerilor prin intermediul proiectelor” a mai menționat Marc.

YouthSpeak Forum va întruni speakeri din sectorul public și privat, discuții panel și workshop-uri care vor fi structurate în 3 părți:

Conștientizare: în prima etapă a forumului va avea loc interacțiunea dintre diverși speakeri, lideri ai societății civile, reprezentanți ai afacerilor de succes din Moldova, persoane importante din administrația statului.

Implicare: participanții vor fi grupați în echipe și vor încerca să găsească soluții reale pentru problemele aduse în discuție, căutând diverse metode pentru a pune în practică soluțiile discute.

Acționare: pentru a crea un impact real, ideile se vor transforma în acțiuni concrete. Astfel, grupurile de tineri vor genera noi proiecte și idei care vor fi ulterior implementate.

„Dacă te peocupă problem societații și vrei să schimbi lucrurile spre bine, atunci acest eveniment este creat pentru tine, pentru că noi nu doar facem schimb de idei și de experiență, dar și lucrăm la diferite proiecte, interacţionând cu oameni de afaceri și experți” a ținut să accentueze Marc, tânărul originar din Mexic, membru AIESEC și unul dintre organizatorii evenimentului.

Mișcare globală YouthSpeak Forum se desfășoară anual în peste 120 de țări. În Moldova, această mișcare a început atunci când echipa națională AIESEC Moldova în colaborare cu Consiliul American pentru Educație Internațională a început să facă training-uri despre Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU în 8 regiuni ale Moldovei, ce au inclus orașele: Soroca, Bălți, Ungheni, Vulcănești, Cahul, Chișinău, Bender, Tiraspol, etc. Acesta a fost un proiect de 6 săptămâni, numit Youth Engagement and Act și a fost un pre-eveniment pentru Youth Speak Forum.

Pentru a te înregistra dă un click AICI!