PSRM ACUM IGor Dodon alianță paramentare

ACUM face alianță cu PSRM, cedând cele mai importante ministere și SIS-ul

Ana Maria Madan

Surse demne de încredere au declarat pentru TV8 că PSRM-ului le vor fi cedate Ministerele de Interne, de Externe și al Apărării, așa cum insistau socialiștii de la bun început.

De asemenea, politicienii ar fi negociat ca socialiștii să-și numească propriul candidat la conducerea Serviciului de Informații și Securitate.

Amintim că Maia Sandu și Andrei Năstase au anunțat anterior că vor un Guvern asumat de Blocul ACUM, iar la funcțiile de miniștri să fie numiți adevărați profesioniști, chiar aduși din exterior, fără apartenență politică. Aceștia aveau pregătită deja și o listă a potențialilor candidați pe care urma să o prezinte socialiștilor. Și PSRM spunea că este gata să accepte în Guvern oameni cu CV-uri bune care nu ar avea nicio legătură cu partidele politice.

Curtea Constituțională a emis astăzi o nouă hotărâre care vizează întrunirea deputaților, după ce membrii Blocului ACUM și PSRM au anunțat că intenționează să organizeze o ședință a Parlamentului la ora 12:30.

Potrivit Curții Constituționale, orice acțiune sau act legislativ, care are drept scop desfăşurarea activității Parlamentului după apariția circumstanțelor de dizolvare obligatorie, constituie „o încălcare gravă a prevederilor constituționale și sunt nule".

Partidul Democrat solicită demisia lui Igor Dodon, pentru „tentativa de a-şi trăda ţara”. În acest sens, PDM anunţă că vor fi organizate proteste.