Alina Russu

Afacerile DUBIOASE ale președintelui CEC, Alina Russu

Corina Bezer

Potrivit deschide.md, site-ul novostimoldova.ru publică ştiri doar în limba rusă, iar la rubrica "contacte" sunt lăsate spaţii doar pentru comunicarea prin mail. Nu ştim dacă site-ul generează venituri, cert este faptul că la o primă vedere acesta nu abundă deloc în banere publicitare. 

Potrivit Maiei Sandu, este acelaşi site care a răspândit minciuna cu cei 30 de mii de sirieni, care ar urma să vină în Republica Moldova în cazul în care Maia Sandu ajunge preşedinte. Site-ul publică ştiri doar în limba rusă.

"Pe 26 octombrie, acest site răspândea într-o veselie minciuna despre migranții sirieni. În înțelegerea Președintelui CEC, urmașă demnă a lui Voronin, defăimarea unui concurent electoral și dezinformarea cetățenilor contribuie la asigurarea unor alegeri “libere și corecte”, a declarat Maia Sandu.

Pe lângă faptul că este în prezent președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu a lucrat timp de mulți ani pentru Partidul Comuniștilor din Republica Moldova. În perioada guvernării lui Vladimir Voronin, a ocupat funcții de conducere în Aparatul președintelui țării. Din 2009 până în 2014 este consultant principal al fracțiunii PCRM în Parlament, iar în următorul an este reprezentant cu drept de vot consultativ al CEC din partea PCRM. Anul trecut a fost șef al cabinetului președintelui fracțiunii PCRM în Parlament.

Pe lângă afaceri din mass-media, Alina Russu a avut venituri de la locul de muncă, în calitate de angajat al Secretariatului Parlamentului, de 67 970, 63 lei. Totodată, ea a mai avut venituri din depuneri la instituții financiare sub formă de dobândă aferentă – 114,19$, indemnizație de la CNAS pentru îngrijirea copilului – 5100 lei, indemnizație unică din cadrul Secretariatului Parlamentului – 34 020 lei, dar și venituri din cadrul OSCE/ODIHR – 1200 euro.

Amintim că mii de manifestanți au cerut demisia președintelui CEC, Alina Russu, pentru organizarea defectuoasă a alegerilor prezidențiale în diasporă. Astfel, mai multe secții de vot de peste hotare au rămas încă la orele amiezii fără buletine de vot. Potrivit Alinei Russu, fiecare secție de votare poate primi un maxim de 3000 de buletine de vot.