Bilețchi și Dodon

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus contestație împotriva pliantelor PSRM

Corina Bezer

În contestația depusă de AUR, se arată că pliantele socialiștilor și comuniștilor conțin informații calomnioase, discriminatorii, pline de ură și lipsite de adevăr la adresa unioniștilor, a Occidentului și a valorilor democratice, cum ar fi: „Astăzi, când pericolul distrugerii statalității moldovenești planează asupra Moldovei…”, „O grupare de politicieni incompetenți, unioniști aspiră să vină la guvernare, cu sprijinul Occidentului….”, „Partidele de dreapta au nevoie de destabilizare, dezbinare, conflict”, „Dacă dreapta politică va ajunge la guvernare, Moldova nu va mai exista” etc.

Mai mult, unioniștii fac trimitere la Codul Penal al Republicii Moldova, potrivit căruia „orice susţinere a comportamentului discriminatoriu în sfera politică, economică, socială, culturală şi în alte sfere ale vieţii, bazată pe criteriu de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vîrstă, dizabilitate, opinie, apartenenţă politică sau pe orice alt criteriu constituie încălcarea egalităţii în drepturi a cetăţenilor pedepsită conform art. 176 și reprezintă infracțiune contra drepturilor politice”.

Bilețchi și Dodon

Potrivit președintelui Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Vlad Bilețchi, agitația făcută de Blocului Comuniștilor și Socialiștilor este îndreptată împotriva principiilor statului de drept, a unioniștilor, răspândește falsuri cu scopul de a stârni ura și panica în societate.

„Ne-am obișnuit deja ca socialiștii, comuniștii și toți trădătorii de neam să încalce legea fără pic de rușine. La fel cum au ordonat limitarea secțiilor de vot în diaspora, aceștia acționează orchestrat la comanda Kremlinului și folosesc aceleași tehnici murdare de propagandă. Din fericire, oamenii au înțeles cine sunt ei cu adevărat, iar acest lucru îl vor demonstra pe data de 11 iulie. Înțelegem că socialiștii și comuniștii sunt disperați, însă cerem ca legea să fie respectată”, a declarat Vlad Bilețchi.

dd

Tot astăzi, AUR a depus o contestație la Curtea de Apel Chișinău împotriva deciziei CEC de a limita secțiile de vot în diaspora.

Potrivit lui Vlad Bilețchi, prin decizia de astăzi de a majora cu 7 numărul de secții de vot în diaspora, CEC continuă batjocura față de cetățenii din diaspora, dorind să ne ungă ochii cu această “soluție de compromis” și să ne reducă la tăcere.

„Nu, domnilor! Noi nu acceptăm jumătăți de măsură, pentru că cei din diaspora, care au plecat în căutarea unei vieți mai bune, nu pot fi prostiți cu “7 secții în plus”. Astăzi, CEC a demonstrat încă odată că este o instituție subordonată politic. Sub presiunea societății, au majorat numărul de secții, deci posibilități și resurse există! AUR a contestat la Curtea de Apel decizia CEC și nu ne vom opri până nu vom obține dreptate pentru diaspora”, a precizat Bilețchi.