dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Ion Chicu, noul prim-ministru al Republicii Moldova

Parlamentul a acordat vot de încredere cabinetului de miniștri în frunte cu Ion Chicu și programului său de activitate. Noul guvern a fost susținut joi, 14 noiembrie, cu votul a 62 de deputați din fracțiunile Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat. Deputații Blocului ACUM au părăsit sala de ședințe înainte de procedura de vot.

Mai multe

dd

Andrei Năstase revine la Ministerul Afacerilor Interne

Marți, 5 noiembrie 2019, 14:47

A doua zi după turul doi al alegerilor locale, Andrei Năstase, care a pierdut fotoliul de primar de Chișinău, în favoarea socialistului Ion Ceban, și-a recunoscut public înfrângerea. Năstase a anunțat că va reveni în fotoliul de ministru de Interne.

„Urmează să revin la MAI pentru a continua reformele. Angajamentul meu față de cetățenii capitalei rămâne ferm și de nezdruncinat. Țin să mulțumesc încă odată colegilor mei pentru implicarea în procesul de edificare a unei democrații autentice. Am învățat să lupt pentru dreptate și viață mai bună, în stradă, alături de voi, oamenii acestei țări, acum mulți ani de zile”, a declarat Năstase. 

Totodată, Năstase l-a felicitat pe Ion Ceban pentru victoria obținută, urându-i succes în îndeplinirea programului electoral.

„Mulțumesc domnului Năstase pentru urările de succes în activitatea mea de primar general al capitalei, care va începe imediat ce mandatul va fi validat. Sunt recunăscător pentru disponibilitatea colegilor din bloc, de a susține în CMC proiectele de interes comunitar. Propunerea de asumare a responsabilităților pe care am făcut-o anterior a avut același scop, să muncim împreună pentru rezolvarea problemelor oamenilor și municipalității”, a declarat ulterior Ceban într-o postare pe Facebook.

Andrei Năstase a pierdut fotoliul de primar în turul doi de scrutin electoral desfășurat duminică, 3 noiembrie, cu un scor de 47,61%.