coronavirus

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 22 de cazuri noi de coronavirus înregistrate în Republica Moldova. Bilanțul victimelor ajunge la 199

Încă 22 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, patru sunt de import, iar alte 18 cu transmitere locală. Astfel, bilanțul victimelor ajunge la 199. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă. Printre cei infectați se numără și patru angajați medicali din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din capitală.

Mai multe

dd

Au făcut coaliție pe timp de criză. PSRM și PDM au bătut palma și vor forma o alianță parlamentară

16-03-2020 11:43

Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat au oficializat astăzi acordul de constituire a unei alianțe majoritare.

Zinaida Greceanîi a anunțat și despre modificarea componenței Guvernului condus de Ion Chicu. Potrivit ei, în timpul apropiat „câteva candidaturi” la funcția de miniștri vor fi expediate lui Igor Dodon pentru semnare.

„Acordul presupune și anumite remanieri în actualul guvern. Vor fi înaintate câteva candidaturi de miniștri președintelui țării”, a precizat Grecianîi.

„Este un moment în care statul are nevoie de forțe noi, forțe proaspete, care să ajute la această luptă pe care o ducem cu toții împotriva acestei pandemii”, a declarat președintele PDM, Pavel Filip.

Astfel, Partidul Democrat va prelua 5 portofolii în Guvern după semnarea unui acord de coaliție cu Partidul Socialiștilor. Patru ministere și funcția de vicepremier pentru Reintegrare vor reveni formațiunii, potrivit președintelui Pavel Filip

Astfel, fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, urmează să preia Ministerul Apărării. Igor Șarov va prelua Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. El a mai activat în acest minister și în perioada în care portofoliul era deținut de Monica Babuc, în calitate de secretar general de stat. Ambasadorul Republicii Moldova la Budapesta, Oleg Țulea, va prelua Ministerul de Externe. Iar fostului șef de la Agenția Servicii Publice, Sergiu Răileanu, îi va reveni Ministerul Economiei.

Amintim că, PDM și PSRM au avut câteva runde de negucieri săptămânele trecute, unde au discutat despre politica internă, externă, remanierele de cadre la Guvern pe care le vor face după semnarea acordului, precum și despre reformele pe care urmează să le înfăptuiască noua coaliție de guvernare.

Lidera PSRM a menționat că, în mare parte, documentul conține prevedererile Acordului politic semnat între PSRM și Blocul ACUM, în vara anului 2019. La scurt timp după briefingul de presă, textul acordului a fost publicat pe site-ul PSRM.

Documentul integral poate fi studiat AICI.