Parlament Moldova PSRM Greceanii

Coaliția bate pasul pe loc. Zinaida Grecianîi vrea să fie președintele Parlamentului

Ana Maria Madan

 Socialiştii propun Consiliului Republican trei seturi de proiecte de legi care vor sta la baza noii guvernări: abrogarea legii cu privire la completarea codului audiovizualului care a fost denumită legea anti-propagandă, ratificarea Cartei europene a minorităţilor, adoptarea în redacţie nouă a legii privind funcţionarea limbilor, pentru oferirea unui statut limbii ruse şi adoptare apachetului de legi pentru UTA Găgăuzia.

Pachetul doi prevede: consolidarea instituţiilor statului, prin acordarea de împuterniciri preşedintelui, în special, revenirea SIS în administraţia prezidenţială. „PSRM, fiind fracțiunea cu cele mai multe mandate, este în drept să-i revină funcția de speaker. Propunerea noastră pentru funcția de președinte al Parlamentului este Zinaida Greceanîi. Totodată, cerem ca în viitorul guvern, PSRM să-i revină domeniile politicii externe și apărării, pentru a-i permite președintelui să-și exercite atribuțiile pe deplin”, a declarat Ion Cebanu, în cadrul briefingului PSRM.

PSRM vrea o majoritate parlamentară funcţională cu o majoritate parlamentară. În acelaşi timp Partidul Socialiştilor anunţă că nu va susţine un guvern minoritar.

„Partidul Socialiştilor insistă pe neutralitatea permanentă şi pe reintegrarea Republicii Moldova”, a spus Ion Ceban.