Daniel Ioniță, la evenimentele dedicate Unirii Principatelor a

Daniel Ioniță: "Unirea, dacă vreți, o faceți dumneavoastră! Noi, în România, nu avem o problemă cu asta"

Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, 13:01

La Chișinău au loc mai multe evenimente dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, marcată la 24 ianuarie. Oameni de cultură, istorici și susținătorii ai ideii unioniste participă la manifestații pentru a reaminti importanța evenimentului de acum 161 de ani.

Manifestaţiile dedicate Unirii Principatelor Române au început încă de dimineaţă cu depuneri de flori şi cântece patriotice la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza de pe Bulevardul Cuza Voda din Chişinău.

"E un moment definitoriu în istoria poporului român, în istoria României. Decizia de acum 161 de ani a fost la vremea ei una vizionară. Astfel s-au creat bazele României moderne. Prin regulamentele organice din 1861 a fost consfinţită în conştiinţa mondială denumirea de România. Faptul că suntem împreună este prilejul să ne aducem aminte momentele din trecut, astăzi avem prilejul să spunem că România a fost, este şi va fi alături de Republica Moldova, că vă vom susţine pe calea Dumneavoastră către UE, către stabilitate, prosperitate şi o viaţă mai bună, a declarat Daniel Ioniţă