sondaj

DECIS! Ce cred oamenii despre plecarea lui Valeriu Munteanu din PL

Alexandrina Godiac

Astfel, rezultatele cercetării au demonstrat că puțin peste jumătate din participanți sunt de acord cu declarația lui Valeriu Munteanu de a susține blocul ACUM. Sondajul a fost realizat pe Facebook în perioada 11 – 18 decembrie, la care au participat 167 de persoane. Cu toate acestea, constatăm că mai multe conturi au fost false.

Reamintim că, pe data de 10 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă – Valeriu Munteanu a declarant că părăsește rândurile PL și susține plenar blocul ACUM.

Valeriu Munteanu și-a motivat decizia prin faptul că doar în cadrul unui bloc comun pot fi cumulate toate forțele și voturile pro – europene și pro – Unire, care să deturneze guvernarea PD – PSRM. Totodată, acesta a menționat că deși PL are președinte nou – Dorin Chirtoacă, acesta nu este independent și nu are forță de a decide în cadrul PL, deciziile fiind luate de fostul președinte Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă au negat vehement cele declarate de Valeriu Munteanu și au catalogat aceste afirmații drept trădare și comandă politică.