Grigorciuc Sîrbu bătut

Deputatul Sergiu Sîrbu, internat în spital. A fost bătut de Pavel Grigorciuc

Ana Maria Madan

Potrivit poliției, soția deputatului a apelat la serviciul 112 și a anunțat despre agresarea lui Sergiu Sîrbu, ea fiind una dintre martorii incidentului. Inna Verejan susține că soțul ei se află în stare gravă, purtătoare de cuvânt a Institutului de Medicină Urgentă ne-a comunicat contrariul.

„Pacientul rămâne internat în Secția Neurochirurgie I. A suferit un traumatism cranio-cerebral. Traumatismul suferit nu prezintă pericol pentru viață”, a declarat Cristina Gorea, purtător de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă.

Poliția s-a deplasat la Institutul de Medicină de Urgență, unde a fost internat deputatul, pentru audiere și stabilirea tuturor circumstanțelor pe caz.

„În cadrul cercetărilor preliminarii s-a constatat ca cetățeanul Pavel Grigorciuc este recidivist, el având o condamnare anterioara de 4 ani cu suspendarea executării pedepsei, pentru acte de huliganism în 2014 și dezordini în masă în anul 2015. Cu detalii vom reveni ulterior, după audierea altor martori și stabilirea tuturor circumstanțelor în care a avut loc fapta investigată”, se menționează într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției.

Grigorciuc, într-o postare pe Facebook decalară că evenimentele s-au întâmplat cu totul altfel: „După terminarea acțiunii, m-am plimbat de-a lungul cafenelei Penthouse, situată lângă clădirea cafenelei Guguta. În acest moment, deputatul PDM Serghei Serbu, pe care l-am numit un trădător. Dar, ca răspuns, Sirbu a smuls aroganță și ma insultat public în prezența unor oameni care erau pe terasă lângă cafenea. I-am dat o palmă pe obraz. Chiar și după aceea, a continuat să mă insulte. Mai mult, după aceea, alți deputați PDM au început să mă amenințe. La un moment întregul conflict a fost epuizat. Deputații au intrat în cafenea și am plecat.".