Blocul ACUM

Discuții eșuate între „ACUM” și PSRM

Ana Maria Madan

Întâlnirea urma să aibă loc la ora 11, în sediul Legislativului. După 10 minute de așteptare, mai mulți reprezentanți ai blocului politic ,,ACUM" au părăsit sala. În fața presei, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari a declarat că formațiunea ar fi gata să renunțe chiar și la funcția de președinte a Parlamentului doar pentru a pune pe roate așa numitul plan anti-oligarhic.

„Andrei Năstase nu se ține de funcție. Blocul ACUM are nevoie de această funcție pe o perioadă scurtă. Pentru noi era demult hotărât și era evident că speakerul de la blocul ACUM este garantul principal ca legile, proiectele de legi ale planului de dezoligarhizare să fie introduse în ordinea de zi după aceea Andrei Năstase va demisiona din funcția de speeker”, declară Alexandru Slusari.

Potrivit reprezentanților blocului ACUM, dacă socialiștii nu vor veni la discuții, există riscul alegerilor anticipate.

„Alegerile anticipate vor fi o mare năpastă pentru toți cetățenii. De aia noi încercăm din răsputeri să redeschidem sau să deschidem lucrul Parlamentului. Să ne apucăm de treabă. Din păcate, această disponibilitate nu o vedem până la acest moment din partea socialiștilor. Noi suntem deschiși să discutăm”, a declarat Mihai Popșoi. 

De cealată parte, deputatul PSRM Bogdan Țârdea a declarat pe o rețea de socializare că negocierile cu blocul ACUM nu sunt posibile, întrucât aceștia resping toate propunerile socialiștilor. Mai în glumă, mai în serios, acesta a îndemnat deputații PAS și DA să vopsească ouă roșii.