Igor Dodon Parlament Pavel Filip Cnstituție Kroll 2 anticipate alegeri guvern

Dodon ar putea anula alegerile anticipate

Ana Maria Madan

„Aceste decrete au fost semnate contrar Constituției, or, data alegerilor se stabilește după ce au fost consultate fracțiunile parlamentare. În primul rând, Filip nu poate să fie președinte, în al doilea rând, el nu  s-a consultat cu nimeni. Cel mai probabil mâine, după ce mă voi consulta cu fracțiunile, voi anula acest decret”, a declarat Igor Dodon la emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8.

În cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, Igor Dodon a declarat: ,,Solicităm BNM și Serviciul Spălării Banilor să informeze zilnic CSS despre fluxul de bani. Solicităm informații despre toate transferurile, începând de la 1 ianuarie 2019. Din diverse surse se confirmă că cei care au fost la putere scot banii din țară. Atenționăm angajații organelor de investigație și anchetă despre răspunderea după dispariția probelor pe marginea fraudei bancare. Am auzit că se distrug și se sigilează probe. Să nu ardă întâmplător un etaj din PG pentru a distruge probele. Preîntâmpinăm despre responsabilitatea personală”

Amintim că Curtea Constituțională l-a demis temporar pe Igor Dodon din funcție și l-a numit președinte interimar pe Pavel Filip, care a dizolvat Parlamentul și a stabilit că data alegerilor parlamentare anticipate să aibă loc pe 6 septembrie 2019.