Republica Moldova nu a ales Uniunea Europeană

Eurodeputat francez spune că Republica Moldova nu a ales Uniunea Europeană

Victoria Muntean

„Eu nu împărtăşesc optimismul unora. Doamna comisar, Moldova nu a ales Europa. Două clanuri au decis să se alieze în Moldova ca să lichideze un al treilea clan. Haideţi să o spunem clar, toată lumea o ştie, în realitate, partida europeană reprezentată de doamna Sandu şi partida rusă, domnul Dodon, au de fapt o singură ţintă comună şi anume liderul PDM”, a declarat Thierry Mariani marţi, 16 iulie, la şedinţa Parlamentului European pentru situaţia din Republica Moldova.

Politicianul francez a mai menţionat că este de acord cu poziţia eurodeputatului român Traian Băsescu, care a subliniat că UE trebuie să ofere perspectivă europeană Republicii Moldova.

Amintim că, europarlamentarul și fostul președinte al României, Traian Băsescu, a menționat în Parlamentul European că R. Moldova trebuie să-i fie oferită o perspectivă clară de aderare la Uniunea Europeană.

„Problema R. Moldova este că nu știe care îi este viitorul. UE refuză să-i dea perspectiva intrării în Uniunea Europeană, mai devreme sau mai târziu, atunci când va fi pregătită. R. Moldova este o țară care se află în zona gri și niciun politician din R. Moldova nu poate spune românilor din R. Moldova – doamna Mogherini, R. Moldova e locuită de români – niciun politician nu poate spune care e viitorul acestei țări, aflată între Ucraina, Transnistria controlată de Moscova și frontiera UE”, a declarat Băsescu.