urna de vot

Ion Ceban, Andrei Năstase și Silvia Radu, declarații după anunțarea rezultatelor

Corina Bezer

 „Avem un rezultat foarte bun, după părerea mea, și repet, mulțumesc fiecărui locuitor care și-a dat votul pentru mine, pentru echipa noastră. Ceea ce-am propus sunt dezbaterile tematice, zilnice. E nevoie de o oră – poftim, e nevoie de 2 ore – poftim și în continuare ne vom întâlni cu cetățenii așa cum am făcut-o în această campanie”, a declarat ION CEBAN, candidat PSRM la funcția de primar al capitalei.

 De cealaltă parte, candidatul Partidului DA a declarat că are în față două săptămâni de muncă pentru a convinge chișinăuienii că poate salva capitala.

„Am demonstrat că se poate, da, se poate. Lupta pentru schimbare continuă. Ne vom relua activitățile, astfel încât în turul 2 să oferim mai multă încredere oamenilor, să-i determinăm să iasă într-un număr cât se poate de mare la vot”, a declarat  ANDREI NĂSTASE, candidat PPDA la funcția de primar al capitalei.

Cât privește candidata independentă, Silvia Radu, care s-a clasat pe locul trei, aceasta susține că prezența mică la vot a afectat-o, iar Ceban și Năstase s-au bucurat de susținerea a două partide politice, care au mobilizat alegătorii. Silvia Radu nu a specificat însă pe cine va susține în turul doi de scrutin.

„Avem un tur doi sută la sută politic, avea un tur doi care înseamnă că Chișinăul va continua să fie în zona politică și geopolitică. Să sperăm doar că următorul primar se va ocupa mai mult de Chișinău și de problemele orașului. Am avut o experiență extraordinară la primărie, urmează să-mi continui activitățile mele personale”, a declarat SILVIA RADU. 

Menționăm că la alegerile locale din 20 mai din municipiul Chișinău au participat aproape 268 de mii de alegători, adică aproape 36 la sută. Cei mai activi au fost locuitorii sectoarelor Centru și Râșcani, în timp ce alegătorii din suburbii au fost cei mai pasivi.