Andrei Năstase

IPN: oferta electorală a candidatului PPDA pentru primăria Chișinău, Andrei Năstase

Corina Bezer

Potrivit lui Andrei Năstase, în declaraţii citate de agenția IPN, un obiectiv important pentru a stopa migrarea cadrelor și a crește interesul față de funcția publică va fi asigurarea condițiilor pentru creșterea profesională continuă a funcționarilor publici prin instruiri cu certificare de către instituțiile europene. Urmează a fi instituită o nouă etică a funcționarului public bazată pe un comportament prietenos și responsabil.

La nivel de organizare a administrației municipale, Năstase își asumă descentralizarea și transferarea mai multor atribuții preturilor de sector, în special atribuții legate de serviciile comunale, utilități publice și dezvoltare economică locală.

Candidatul Platformei Politice Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase consideră că Primăria are peste 60 de întreprinderi în subordine, care gestionează aproape tot patrimoniul municipal. Potrivit lui, acestea aduc câștiguri fabuloase, prin corupție, celor care le controlează, dar 60% din aceste întreprinderi raportează pierderi în valoare anuală de circa 35 de milioane de lei. În acest sens, Andrei Năstase propune un audit intern profund și onest, desființarea întreprinderilor municipale care nu pot fi justificate în niciun fel, pentru că serviciile pe care le oferă pot fi procurate mai ușor și mai ieftin pe piața liberă. Candidatul optează pentru crearea parteneriatelor public-private pentru a presta servicii de calitate, mai ieftine, cu management modern și eficient.

În turul doi al alegerilor locale din capitală, care vor avea loc duminică, 3 iunie, au acces doi candidați: candidatul PSRM, Ion Ceban, și candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.