99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

DE ULTIMĂ ORĂ

99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

Astăzi, 24 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 99 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 6 în Transnistria.

Mai multe

dd

Klaus Iohannis a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale din România

25-11-2019 06:38

Klaus Iohannis a obţinut cel de-al doilea mandat de președinte al României. În cadrul turul doi de scrutin al alegerilor prezidenţiale, după ce au fost calculate voturile de la toate secțiile din România, Klaus Iohannis, candidatul PNL, a acumulat peste 63% din voturile alegătorilor, iar Viorica Dăncilă, candidatul PSD - aproape 37% din voturi.

La urne s-au prezentat puțin peste nouă milioane de alegători, ceea ce a reprezentat aproape 50 la sută din populația României. Potrivit Biroului Electoral Central al României, peste 52 de mii de cetățeni români din Republica Moldova au votat la alegerile prezidențiale din România, cu aproape zece mii mai mulți, comparativ cu primul tur de scrutin desfășurat acum două săptămâni.

Doar cinci secții de vot din diaspora mai au de transmis datele până când să se pună punct numărării tuturor voturilor exprimate de români în turul al doilea al alegerilor prezidențiale 2019. Au fost procesate voturile din 830 de secții din diaspora.

Klaus Iohannis - 93, 97 la sută

Viorica Dăncilă - 6,03 la sută

Mandatul de președinte al României este de cinci ani.