alegeri

La Chișinău vor fi deschise 306 de secții de votare pentru alegerile din 20 mai

Corina Bezer

Potrivit Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău, în cadrul alegerilor din luna mai va fi deschisă cu o secție mai puțin față de referendumul privind revocarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă.

Totodată, în municipiul Bălți vor fi deschise 58 de secții de votare. Alegatorii pot să verifice secţia de votare la care sunt arondaţi pe www.verific.cec.md.

Amintim că fotoliul de primar al municipiului Chişinău a rămas vacant după ce Dorin Chirtoacă a demisionat. Scrutinul anticipat din Chişinău va avea loc pe 20 mai, iar candidaţii pot cheltui până la 18 milioane pentru campania electorală. Până acum, șase partide și-au desemnat candidații la șefia capitalei. PPDA va merge în cursa electorală cu Andrei Năstase, PL cu Valeriu Munteanu, Partidul Șor cu Reghina Apostolova, partidul Democrația Acasă cu Vasile Costiuc, formațiunea Casa Noastră Moldova cu Alexandr Roșco, iar PUN – cu Constantin Codreanu. Vor lupta pentru primaria capitalei și doi candidați independenți – Sergiu Tofilat și Silvia Radu.