Liceul Asachi Alegeri Europarlamentare

La Liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău s-a găsit soluția pentru votul după ora 21:00

Ana Maria Madan

Cu câteva minute înainte de închiderea procesului de vot, Volosatîi a chemat toată lumea pe coridoarele instituției pe care o conduce și a închis ușa. În acest fel, alegătorii se considerau pe teritoriul secției de votare, iar programul a fost prelungit în mod automat.

„Am procedat așa cum am făcut-o tot timpul. Așa sunt eu, nu cred că este ceva ieșit din comun”, a spus Volosatîi atunci când a fost sunat de reporterii Deschide.MD.

El a confirmat gestul, dar zice că nu a numărat câți oameni erau la coadă – pur și simplu a băgat tot rândul de așteptare pe holul liceului.

„Erau probabil vreo 200 de alegători. Au intrat toți și s-a votat mai bine de o oră după închiderea oficială a programului de vot. Din păcate au mai rămas vreo 15-20 de oameni care nu au apucat să voteze din cauza că s-a întrerupt accesul la sistemul electronic de operare a datelor electorale”, a mai spus el. Pe rețelele de socializare au apărut și poze cu mulțimea înghesuită pe coridoarele liceului.

Liceul Asachi Alegeri Europarlamentare

Întrebat dacă președinții secțiilor nu s-au opus, Volosatîi a spus că nu: „ideea a fost unanim acceptată. Nici poliția nu a spus nimic”.