Bb

MAEIE: Republica Moldova nu recunoaşte aşa numitele alegeri organizate în Crimeea şi Sevastopol

Corina Bezer

Într-o postare pe Facebook, MAEIE declară poziţia autorităţilor de la Chişinău cu referire la scrutinul din Crimeea şi Sevastopol.

Republica Moldova nu recunoaşte aşa numitele alegeri organizate în Crimeea şi Sevastopol ambele anexate de către Rusia. Ţara noastră susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, se arată în postarea, MAEIE.

Ministerul de Externe al Ucrainei a făcut o notă de protest privind organizarea scrutinului în teritoriile anexate de Rusia şi refuză să recunoască rezultatele alegerilor din Crimeea şi Sevastopol. Autorităţile de la Kiev au anunţat că vor trage la răspundere persoanele care au fost implicate în organizarea şi desfăşurarea scrutinului, scrie presa ucraineană.

La rândul său responsabilii din cadrul autorităţilor electorale din Crimeea şi Sevastopol au calificat reacţia Ucrainei drept una obişnuită.

Duminică, 8 septembrie, autorităţile ruseşti au organizat în Crimeea şi Sevastopl alegerile deputaţilor în Legislativ şi consiliile locale în contextul zilei unice de votare, desfăşurate pe teritoriul Federaţiei Ruse.