Zinaidei Greeanîi PSRM președintele parlamentului Republica Moldova

Moscova o felicită pe Zinaidei Greceanîi

Ana Maria Madan

Președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a felicitat-o pe Zinaida Greceanîi cu alegerea sa în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova. Pe lângă aceasta, Volodin i-a urat Zinaidei Greceanîi succes și s-a arătat convins că aceasta „va contribui la dezvoltarea relațiilor dintre Duma de Stat a Federației Ruse și Parlamentul Republicii Moldova, în interesul cetățenilor ambelor țări”, transmite dumatv.ru

Și senatorul rus Konstantin Kosaciov afirmă că după numirea Zinaidei Greceanîi în funcția de președinte al Parlamentului de la Chișinău „apar noi oportunități de dezvoltare a relațiilor bilaterale, inclusiv cu privire la soluționarea problemelor din Transnistria”.

„Lucru de care noi, în Rusia, suntem fără îndoiala foarte interesați”, a subliniat senatorul rus, citat de RIA „Novosti”.

La fel, primul adjunct al președintelui comisiei pentru problemele CSI și integrare eurasiatică din Duma de Stat, Viktor Vodolațki, apreciază alegerea Zinaidei Greceanîi în funcția de președinte a Parlamentului, aducând aminte că aceasta a fost „oaspete permanent în Duma de Stat”.

„Ea este un participant extrem de responsabil al relațiilor ruso-moldovenești și restaurării a tot ceea ce a fost distrus. Și pentru Republica Moldova, și pentru locuitori, alegerea ei de către Parlament este foarte pozitivă, este un progres imens”, a declarat pentru RIA „Novosti” Viktor Vodolațki.

Amintim că ieri, 7 iunie, Zinaidei Greceanîi a fost votată președintele parlamentului, iar Maia Sandu prim-ministru.