Pavel Voicu

Nici da, nici ba! Ce răspuns a oferit ministrul lui Dodon al Apărării la întrebarea dacă își dorește retragerea trupelor ruse din Transnistria

Victoria Muntean

După prezentarea sa corpului de comandă al Armatei Naționale, Voicu a fost întrebat ce părere are despre prezența trupelor armatei ruse în Republica Moldova.

Mai jos vedeți dialogul dintre jurnalist și Pavel Voicu:

Jurnalist: În calitate de ministru al Apărării veți insista pe retragerea trupelor armatei ruse din Republica Moldova? Și dacă da, atunci ce veți face mai exact în acest sens?

Pavel Voicu: Mai întâi de toate o să analizez care este situația la momentul actual în Ministerul Apărării. O să analizez toate strategiile care au fost până acum, toate reformele și proiectele care au fost. Este evident că cele care sunt benefice pentru țara noastră, pentru cetățenii Republicii Moldova, o să le păstrăm, iar dacă nu, împreună cu colegii o să muncim, o să lucrăm asupra lor pentru a le ajusta la situația creată în țară.

Jurnalist: Cu armata, vă rog, încă odată concret, nu ne-ați răspuns.

Pavel Voicu: Vom analiza situația.

Totodată,a fost întrebat și despre implicarea sa în dosarul „7 aprilie” când a deținut  postul de șef la Comisariatul de Poliție Botanica din capitală și acuzațiile aduse privind maltratarea a unor tineri.

Eu mi-am îndeplinit obligațiunile de serviciu. Acuzațiile care au fost, nu au fost corecte. Dacă o să găsiți o persoană care a avut de suferit din cauza mea ca comandant sau a subalternilor mei, sau dacă a fost reținut de către Comisariatul de Poliție Botanica, atunci  eu sunt gata să dau răspuns la toate întrebările. A fost un fals și au fost niște declarații politice”, a declarat el.

Pavel Voicu a absolvit Academia de poliţie "Ştefan cel Mare" a MAI și Academia de Administrare Publică. Din 1995, el a ocupat diferite funcții în cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni şi Centrul Național Anticorupție.

Acesta a deținut funcția de comisar a raioanelor Călăraşi şi Cimișlia, a fost șef al Inspectoratului de Poliție Buiucani, iar din februarie 2016 a fost numit şef al Inspectoratul de Poliție din Tighina.