dd

Noul ministru al Afacerilor Externe, Oleg Țulea, a avut o întrevedere cu Ambasadorul României, Daniel Ioniță

Corina Bezer

În legătură cu declararea stării de urgență pe teritoriul celor două țări, ca urmare a răspândirii epidemiei de coronavirus, s-a discutat despre eventualele acțiuni de sprijin în cazuri de urgență, legate de criza generată de COVID-19. În acest sens, ministrul Oleg Țulea a reiterat mesajul de mulțumire pentru disponibilitatea Guvernului de la București de a excepta Republica Moldova de la interdicția exporturilor de medicamente din România.

Referindu-se la perspectiva relaţiilor bilaterale, Ambasadorul Ioniță a reafirmat angajamentul României pentru parcursul european al Republicii Moldova, încurajând accelerarea ritmului implementării reformelor, în contextul angajamentelor din Acordul de Asociere RM-UE.

În contextul aniversării a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, ministrul Oleg Țulea a subliniat importanța consolidării acestui format de interacțiune, prin dinamizarea dialogului politic și valorificarea unor noi oportunități de colaborare sectorială.