dd

Noul ministru al Afacerilor Externe, Oleg Țulea, a avut o întrevedere cu Ambasadorul României, Daniel Ioniță

18-03-2020 18:30

Noul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a avut astăzi o întrevdere oficială cu Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au trecut în revistă principalele evenimente realizate pe parcurs și au punctat unele priorități ale agendei bilaterale pentru perioada următoare.

În legătură cu declararea stării de urgență pe teritoriul celor două țări, ca urmare a răspândirii epidemiei de coronavirus, s-a discutat despre eventualele acțiuni de sprijin în cazuri de urgență, legate de criza generată de COVID-19. În acest sens, ministrul Oleg Țulea a reiterat mesajul de mulțumire pentru disponibilitatea Guvernului de la București de a excepta Republica Moldova de la interdicția exporturilor de medicamente din România.

Referindu-se la perspectiva relaţiilor bilaterale, Ambasadorul Ioniță a reafirmat angajamentul României pentru parcursul european al Republicii Moldova, încurajând accelerarea ritmului implementării reformelor, în contextul angajamentelor din Acordul de Asociere RM-UE.

În contextul aniversării a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, ministrul Oleg Țulea a subliniat importanța consolidării acestui format de interacțiune, prin dinamizarea dialogului politic și valorificarea unor noi oportunități de colaborare sectorială.