...

O nouă rundă de negocieri în formatul „5+2” se reunește la Berlin

Elena Mudrâi

„Relansarea negocierilor în acest format se datorează eforturilor depuse de autoritățile moldovenești, care pledează pentru un dialog consecvent, în spirit constructiv, fără careva precondiții. Apreciem, de asemenea, implicarea considerabilă în acest proces a partenerilor internaționali, reprezentanților mediatorilor și observatorilor în formatul „5+2”, în particular, a Reprezentantului special al Preşedinţiei germane a OSCE, E.S. Ambasadorului Cord Meier-Klodt”, se spune într-un comunicat al Biroului pentru Reintegrare.

Agenda de lucru cuprinde subiecte de actualitate și interes major pentru populația de pe ambele maluri ale Nistrului, abordate în cadrul platformelor existente de dialog dintre Chișinău și Tiraspol, care în ultima perioadă s-au activizat”.

 Amintim că formatul de negocieri 5+2 este reprezentat de Chişinău şi Tiraspol, Federaţia Rusă, Ucraina şi OSCE, precum şi de Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană ca observatori.Ultima rundă de negocieri în formatul „5+2” a avut loc la Viena, în iunie 2014.