De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 15 ore

Parlamentul se va întâlni de urgență în această seară. Președintele Legislativului, Igor Grosu, a aterizat la Iași și se află în drum spre Chișinău

Victoria Muntean

Deputații se vor întruni în această seară în ședință extraordinară, cu începere la ora 20:15. Potrivit surselor Replica Media, la Chișinău este așteptat președintele Parlamentului Igor Grosu. Din cauza închiderii spațiului aerian al Republicii Moldova, avionul în care se deplasa speakerul a aterizat la Iași.

În aceste momente, președintele Legislativului se deplasează la Chișinău pentru a prezida ședința.

Secretariatul Parlamentului nu a publicat, deocamdată, ordinea de zi a ședinței. De menționat, că președinta Republicii Moldova a anunțat după ședința Consiliului Superior de Securitate că Guvernul urmează să ceară Parlamentului instituirea Stării de urgență pe întreg teritoriul țării în legătură cu războiul din Ucraina.

Autoritatea Aeronautică Civilă a decis închiderea spațiul aerian al Republicii Moldova, începând de joi, 24 februarie, ora 12:00, în legătură cu criza din Ucraina. Toate cursele sunt orientate spre alte aeroporturi.

În noaptea de 24 februarie, Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Donbas pentru „apărarea locuitorilor din regiune de genocid”. Mai multe orașe ucrainene au fost supuse atacurilor cu rachete.

La scurt timp, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat introducerea Legii Marțiale și a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate al țării.