PSRM ACUM Maia Sandu Andrei Nastase parlament

Partidul Demnitate și Adevăr o susține pe Grecianîi la funcția de speaker, dar cu anumite condiții

Ana Maria Madan

PPDA vrea ca socialiștii să semneze nominal un protocol de colaborare politică cu ACUM înainte de a fi votat speakerul PSRM. În plus, PPDA vrea să păstreze funcția de premier pentru Maia Sandu. 

Decizia a fost luată după aproape patru ore de deliberări. „Au fost decizii dificile, responsabile și asumate până în detaliu”, a spus în debutul conferinței Andrei Năstase, iar ulterior a citit rezoluția PPDA.

„Lipsa unui Guvern funcționar de la un parlament legitim, sabotarea activității Parlamentului și riscul alegerilor anticipate poate arunca țara în haos și mai mare și riscăm incapacitate de plată Pornind de la aceste riscuri grave pentru securitatea cetățenilor, CNP PPDA a luat act de decizia PAS cu privire la asumarea unui Guvern ACUM și votarea întregului pachet dezoligarhizare în urma votării unui speaker PSRM. CNP PPDA a analizat decizia PAS și, respectând cu strictețe angajamentele asumate față de cetățeni, pe 21 februarie, de a nu face coaliție cu partide anti-europene și anti-democratice, am constatat că singurii deputați care au prezentat concret soluții pentru Moldova au fost cei de la ACUM. Avem o îngrijorare legitimă de colaborare. Istoricul PSRM are un risc sporit și ne obligă să le solicităm un angajament nominal scris că va susține protocolul de colaborare politică dintre ACUM și PSRM înaintea votului pentru funcția de speaker”, a spus Năstase