Gh

Partidul Politic Șor acuză încălcări din partea forțelor de ordine la Peresecina. Poliția dezminte

Corina Bezer

Într-o conferință de presă, Marina Tauber, a spus că în turul doi la Peresecina concureză candidatul Partidului Politic Șor, Victor Perțu, și Candidatul Blocului ACUM (n.r Valentina Buzu). „Subdiviziunile controlate de Năstase (Andrei Năstase, ministru de interne degrevat) și alte servicii ale Guvernului Sandu sunt utiliazate ilegal în interesele unui concurent”.

Potrivit deputatei, la Peresecina, de la primele ore ale dimineții, „acționează grupe de desant ale organelor de forță”. Este vorba despre „polițiști, lucrătorii operativi din comisariate, ofițeri și conducători ai organelor de anchetă, precum și angajați de rang înalt și colaboratori ai Serviciului de Informații și Securitate”. Marina Tauber spune că a fost în sat și a văzut personal reprezentanți ai SPIA și ai conducerii de vârf a poliției criminale. Aceste persoane, susține Marina Tauber, de dimineață, îmbrăcați în haine civile, „circulă prin sat, acostează cetățenii, speriindu-i și cerându-le să nu voteze candidatul Partidului Șor”.

Marina Tauber consderă că „o astfel de inginerință a organelor de forță” în favoarea unia dintre concurenții electorali reprezintă o amenințare pentru nevalidarea alegerilor locale din Persecina.

Vicepreședinta PPȘ a declarat că a transmis o sesizare la CEC, Poliție și a informat despre acest caz obsevatorii. Potrivit Marinei Tauber, observatorii PPȘ au mai raportat încălcări în satul Clișova, Orchei, Tochile-Răducani din Leova și orașul Taraclia.

De cealaltă parte, Mariana Bețivu, ofițer de presă la Inspectoratul General al Poliției, a declarat că informațiile comunicate de Marina Tauber nu sunt adevărate. La fiecare secție devotare, la distanta prevăzută,  este câte un polițist care asigură ordinea publică, a spus Mariana Bețivu. Ofițerul de presă a precizat că nu a primit sesizări despre oameni în civil care intimidează alegătorii.

Și ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Orhei, Irina Burdujan, a calificat informațiile PPȘ ca fiind „aberații”. Potrivit ei, poliștii din Peresecina asigură menținerea ordinii publice și stau la minimum 100 de metri de la secția de votare.