ziare dodon

PAS cere CEC-ului sancționarea lui Dodon pentru neraportarea cheltuielilor pentru ziarele tipărite la editura „Universul”

Corina Bezer

Este clar că la mijloc sunt mult mai multe abuzuri. Utilizarea resurselor administrative, posibil depășirea atribuțiilor de serviciu și în funcție de care sunt alte detalii din spatele acestei „operațiuni”, mai pot fi și alte componente penale ale acțiunilor candidatului și persoanelor implicate. Așteptăm investigarea promptă și sancționarea, după lege. Haideți, măcar odată, dați dovadă că acționați în interesul cetățenilor și nu al unor grupări politice”, a scris Stamate pe o rețea de socializare.

1

11De asemenea, Stamate îi cere CEC-ului să-l sancționeze pe candidatul Igor Dodon.

De altă parte, într-un comunicat de presă, stafful electoral a lui Igor Dodon, respinge acuzațiile. „Cât privește pliantul electoral al candidatului independent Igor Dodon, acesta este achitat din fondul electoral, fapt probat prin contractul existent încheiat cu un agent economic. Tipografia privată ne-a anunțat că are dificultăți tehnice și a apelat la alt agent economic pentru tipar, la fel în baza unui contract încheiat între ei. Toate acțiunile noastre sunt perfect legale și sunt probate de documente, spre deosebire de acțiunile ilegale ale reprezentanților contracandidatului”, se arată în comunicatul emis de stafful lui Igor Dodon.

Amintim că astăzi a fost depistat un lot impunător de ziare care conțineau agitație electorală în favoarea lui Igor Dodon la editura de stat „Universul”. Pe lotul de ziare tipărite este indicată, însă, o altă editură – SRL „Edit Tipar Grup” și nu este indicată nicăieri editura „Universul”. Deputații PAS bănuiesc că ar fi vorba despre utilizarea abuzivă a resurselor de stat și semnalează că cheltuielile pentru tipărirea acestor ziare nu sunt incluse în rapoartele financiare ale candidatului la CEC.