De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 12 ore

PDM Adrian Candu ACUM PSRM dialog parlament

PDM cheamă la dialog ACUM și PSRM

Ana Maria Madan

Într-o conferință susținută de vicepreşedintele PDM, Adrian Candu cheamă la dialog partidele din Parlament pentru a rezolva criza politică din Republica Moldova. 

„Recent s-a încheiat discuţia PDM cu ambasadorii UE despre criza din RM şi soluţiile pe care le vedem. Luând în considerare prevederile legale şi deciziile Curţii Constituţionale (CC), la ora actuală sîntem în blocaj juridic. Pe de o parte CC spune că Parlamentul e dizolvat, sînt numite şi alegerile anticipate în septembrie, pe de altă parte vedem deputaţi, ce insistă pe anumite acţiuni. Am analizat şi experienţa altor state. Se pare că sîntem lipsiţi de soluţii juridice şi pentru a nu ne aprofunda, rugăm pe toţi să se abţină de la anumite acţiuni. Chemăm fracţiunile parlamentare la dialog pentru a depăşi această situaţie şi pentru a ieşi din acest blocaj”, a declarat Candu. 

Decizia de a merge la dialog a fost luată după ce PDM s-a întâlnit cu ambasadorul UE şi ambasadorii ţărilor Uniunii Europene la Chişinău.