...

PPEM demarează procesul de demitere a lui Dorin Chirtoacă

Elena Mudrâi

 Cu această ocazie, cei din PPEM au lansat un manifest, intitulat :„Schimbă-ți primarul”.

„Trotuarele au devenit cărări bătute de oameni care fac slalom ca să evite băltoacele, gheretele sau mașinile. Clădirile arată ca niște cutii acoperite cu faianță și „vagoncă” din care cresc anexe ca niște tumori urbane, fără să fie respectat vreun set de reguli privind estetism sau stilistică, iar zonele verzi devin benzinării și restaurante. Călătoria cu transportul public a devenit un calvar pentru locuitori. Întreprinderile municipale sunt falimentate iar schimbarea promovată atât de mult de edilul nostru a devenit degradare. Îmi ajunge astfel de schimbare!”, se stipulează în manifest.

În aceste condiții, Partidul Popular European din Moldova solicită cetățenilor implicare în procesul de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

„Schimbarea începe cu noi și nu de la cei care folosesc instituția primăriei pentru a-și promova interesele personale și de partid. Lipsa unei viziuni de dezvoltare a transformat Chișinăul în orașul panourilor publicitare, gheretelor, a construcțiilor ilegale și a cazinourilor. Dacă și tu te-ai convins ce înseamnă, de fapt, schimbarea până la capăt, fii parte a grupului de inițiativă de organizare a referendumului local pentru revocarea din funcție a Primarului General Dorin Chirtoacă”, au declarat reprezentanții formațiunii politice.

 Anterior și Partidul Socialiștilor a anunțat că după 28 iunie, când se va face un an de la alegerea lui Dorin Chirtoacă în funcție, vor demara procesul de colectare a semnăturilor în vederea demiterii acestuia.