Ion Chicu

Premierul Ion Chicu atacă presa: „Veți pierde businessul dacă nu vă veți schimba atitudinea”

Corina Bezer

Reacția a venit după ce jurnaliștii din R. Moldova au semnat o petiție prin care cer accesul liber la informațiile de interes public.

Informația obiectivă nu prea aduce bani patronilor mediatici. Publicul a fost treptat învățat cu „Las fierbinți” și „Garcea” – aici se fac banii pe publicitate. N-o să mai vedeți emisiuni la ”posturile independente” despre oamenii, care muncesc, care nu se rușinează să spună că-s cetățeni ce țin la țara noastră. Artiștii noștri redutabili nu mai încap pe ecranele „protv-urilor” – manelele le-au luat locul. Opinia medicilor despre epidemie nu mai contează – „experții” polivalenți au ocupat platourile. Stimați patroni mediatici – învățați-vă să faceți business cinstit – spuneți adevărul oamenilor. Pe manele departe nu veți ajunge. Plus la toate, pe piața fake-urilor voi nu mai puteți concura, oricât ați investi – rețelele vă iau „pîinea și untul”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul a menționat că după 5 mai, când se finalizează starea de urgență, jurnaliștii vor avea acces la evenimentele importante și conferințe de presă.

„Informarea corectă a societății este prioritatea noastră, iar ”presa independentă” finanțată pe manele nu are nici o șansă – moldovenii sunt cu mult mai înțelepți decât cred unii”, a mai scris Ion Chicu.

Anterior, prim-ministrul Ion Chicu a acuzat de mai multe ori presa de „falsuri”, „atacuri orchestrate” și „speculații”. Mai mult, premierul evitat de mai multe ori să ofere răspunsuri drecte la unele întrebări. De exemplu, anterior premierul s-a arătat nemulțumit de întrebarea legată de neparticiparea vreunui oficial la înmormântarea artistului Ștefan Petrache.