Guvern Republica Moldova

Premierul Pavel Filip a transmis Parlamentului noua structură a Guvernului. Vezi cum va arăta noul Guvern

Corina Bezer

Noua structură a Guvernului include 9 ministere. Este vorba despre Ministerul Economiei care va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Transporturilor, Ministerul Tehnologiei Informaţiei, precum şi domeniul construcţii de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, cu modificarea denumirii în Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Ministerul Culturii va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Educaţiei, de la Ministerul Tineretului şi Sportului şi domeniul de cercetare de la Academia de Ştiinţe a Moldovei, cu modificarea denumirii în Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Sănătăţii, cu modificarea denumirii în Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare şi de la Ministerul Mediului, cu modificarea denumirii în Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

După aprobarea de către Parlament a listei ministerelor, Guvernul urmează ca, în termen de 3 luni, să reorganizeze instituția.