dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Ion Chicu, noul prim-ministru al Republicii Moldova

Parlamentul a acordat vot de încredere cabinetului de miniștri în frunte cu Ion Chicu și programului său de activitate. Noul guvern a fost susținut joi, 14 noiembrie, cu votul a 62 de deputați din fracțiunile Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat. Deputații Blocului ACUM au părăsit sala de ședințe înainte de procedura de vot.

Mai multe

Partidul Democrat din Moldova ACUM PSRM criminali ilegal puterea în stat

Reacția PDM la inițierea unei cauze penale privind uzurparea puterii de stat

Miercuri, 7 august 2019, 12:40

Partidul Democrat califică inițierea unei cauze penale de către Procuratura generală pe faptul uzurpării de stat drept un atac asupra formațiunii din partea guvernării PSRM-ACUM.

Potrivit unui comunicat al democraților, decizia este absolut ilegală și „se înscrie perfect în acţiunile de hărţuire a reprezentanţilor democraţi şi în dorinţa noii puteri de a lovi în pluralismul politic prin scoaterea în afara legii a PDM.

„Dovadă a faptului că decizia Procuraturii generale de a iniţia urmărirea penală, contrar deciziei anterioare a Procuraturii generale, este şi afirmaţia liderului PPDA, Andrei Năstase, făcută tot astăzi, că insistenţa lui a dat roade şi a fost iniţiat dosarul penal, unul pe care PDM îl consideră exclusiv politic”, susțin reprezentanții PD. 

Astfel, democrații susțin că vor ataca în instanță ordonanța Procuraturii generale privind inițierea unei cauze penale privind uzurparea puterii de stat. 

Amintim că Procuratura generală a iniţiat pe 5 august o cauză penală pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către fosta guvernare a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al instituției, cauza a fost inițiată prin ordonanţa procurorului general interimar, Dumitru Robu.