restrictii Transnistria

Regimul separatist de la Tiraspol restricţionează, din nou, accesul AUR în raioanele din estul Republicii Moldova

Corina Bezer

În imaginile video postate de Alianţa pentru Unirea Românilor, se vede că membrii şi voluntarii formaţiunii le explică aşa-numiţilor grăniceri de la intrarea în oraşul Tighina că doresc să treacă Nistrul pentru a informa paşnic şi legal oamenii despre obiectivele şi programul electoral al partidului în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

restrictii Transnistria

„Pentru ce au mai fost deschise 41 de secţii de vot pentru locuitorii din raioanele de est ale Republicii Moldova, dacă se încalcă flagrant legea, iar noi nu putem desfăşura, conform legii, campania electorală? Este un abuz şi ne miră că autorităţile de la Chişinău închid ochii la fărădelegile regimului separatist de la Tiraspol. Ne sunt încălcate toate drepturile, ne este restricţionată desfăşurarea campaniei electorale şi cerem în acest sens implicarea observatorilor internaţionale, Ambasadelor acreditate în Republica Moldova, dar şi membrilor Comisiei Unificate de Control pentru a stopa această fărădelege”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele AUR.

Reprezentanţii AUR anunţă că vor instala corturi la graniţa ilegală dintre Varniţa şi Tighina şi aşteaptă motivarea în scris a miliţienilor privind refuzul de a permite autocarului AUR să treacă Nistrul.

Un incident similar a avut loc acum câteva zile la punctul de trecere ilegal din Râbniţa, acolo unde miliţienii transnistreni au pus în faţa autocarului AUR o bandă cu ţepi pentru a împiedica deplasarea mijlocului de transport.

restrictii Transnistria