Chicu Nemerenco

Replici acide între premierul Ion Chicu și fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco: „Ei sabotau intenționat”

Corina Bezer

„Foarte vocală este o doamnă care în vară a condus sistemul medical. Acum văd că știe tot ce trebuie de făcut. Vreau să vă spun că deciziile acestei doamne practic au distrus sistemul medical în ultima perioadă. Noi, pe parcursul a șase luni, cât a numit ea în funcția de conducător a Centrului de achiziții publice practic nu s-a cumpărat nici echipament, nici nimic, pentru că se sabota. Iată de ce la sfârșitul lunii ianuarie am fost eu nevoit să-l alung, pentru că jumătate de an nu s-a cumpărat nimic. Ei sabotau intenționat. Dacă stimata doamnă nu sabota achiziționarea a 170 de ambulanțe noi din creditul oferit de Consiliul Europei, achiziții organizate și monitorizate de banca europeană, noi astăzi era să avem cu 170 de ambulanțe noi, performante, mai mult. Din păcate, nici astăzi nu le avem”, a declarat Ion Chicu, după ședința din această dimineață cu șeful statului și președintele Parlamentului. 

Răspunsul Alei Nemerenco nu s-a lăsat așteptat. Potrivit acesteia, „premierul are regrete după ambulanțele în care unii nu și-au ridicat otkatul”. 

„Și în aceste condiții dl Premier are regrete după ambulanțele în care unii nu și-au ridicat otkatul. De oameni trebuie să aveți grijă, nu să îi aruncați în luptă fără echipamente de protecție suficiente și standarde foarte stricte, declarând luni de zile că aveți de toate și sunteți pregătiți. Încă două zile și o să aveți toate Sobolurile și Mercedesurile tot fraudulos procurate, staționate prin hangare. Că ele fără oameni sunt doar metal rece. Cumpărat mereu de voi la preț de diamante”, a reacționat Ala Nemerenco pe facebook.