Dodon Basescu

Socialiștii nu se lasă! Solicită declararea lui Traian Băsescu “persona non-grata”

Corina Bezer

Socialiștii susțin că “acțiunile lui  Băsescu ar fi un act de agresiune împotriva independenței Republicii Moldova, care încalcă grav Constituția țării și principiile dreptului internațional”. 

„Nu este pentru prima dată când fostul președinte al României și-a permis să facă declarații care amenință statalitatea Republicii Moldova. În acest sens, este îngrijorător faptul că nicio instituție de stat a Republicii Moldova, cu excepția Președinției Republicii Moldova, nu a emis o declarație oficială în această privință”, se arată în comunicatul emis de către PSRM.

Mai mult, socialistii tună și fulgeră în legătură cu activitatea forțelor unioniste pe teritoriul Moldovei.

„Solicităm ca Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova. Cerem, de asemenea, interzicerea activităților tuturor partidelor și mișcărilor unioniste pe teritoriul țării noastre”, mai spun aceștia. 

Amintim că Igor Dodon i-a retras cetățenia lui Traian Băsescu, acuzându-l pe acesta că ar fi promovat „lichidarea statalității Republicii Moldova”. La rândul său, fostul președinte român a declarat că faptul că Igor Dodon l-a lipsit de cetățenie denotă o teamă a acestuia de Unirea Republicii Moldova cu România.