Sondaj

(SONDAJ) Valeriu Munteanu sau Silvia Radu? Vezi cine ar câștiga funcția de primar al mun. Chișinău!

Corina Bezer

La sondaj au participat 2200 de persoane. Astfel, 77% din respondenți au declarat că l-ar prefera pe Valeriu Munteanu în funcția de primar general al municipiului Chișinău. Chiar dacă majoritatea cititorilor portalului Liber TV sunt unioniști, Silvia Radu, care încă nu și-a exprimat o poziție clară vizavi de Unirea cu România, a fost preferată de 23% dintre respondenți. 

Menționăm că în perioada iunie 2007 – noiembrie 2009, Valeriu Munteanu a fost primar al satului Floreni din raionul Anenii Noi. A fost ministru al Mediului, iar în prezent deține funcția de vicepreședinte al Partidului Liberal. În ultima perioadă, Valeriu Munteanu a devenit un critic aprig al primarului interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, acuzând-o că ar fi comis mai multe ilegalități la Primărie. Partidul Liberal nu a confirmat încă dacă Valeriu Munteanu va fi candidatul lor pentru eventualele alegeri anticipate, însă pe pagina de facebook a apărut deja un grup, care sugerează că Munteanu ar putea candida. 

În același timp, primarul interimar al municipiului Chişinău a devenit cunoscută opiniei publice atât datorită activităţii sale îndelungate de la Gas Natural Fenosa, unde a deţinut timp de şapte ani funcţia de director al companiei, dar şi datorită faptului că a candidat la prezidenţialele din 2016 din postura de candidat independent.

Nici Silvia Radu nu a confirmat o eventuală candidatură a sa la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Ea a declarat că, dacă va candida, o va face independent. 

Singurul care a anunțat că va candida cu siguranță la șefia capitalei este liderul PPDA, Andrei Năstase. 

Amintim că Dorin Chirtoacă a hotărât să-și depună demisia în semn de protest. Potrivit lui Chirtoacă, alegerile anticipate, care ar putea avea loc pe 20 mai, sunt unica soluție pentru starea în care se află acum orașul Chișinău. Comisia Electorală Centrală încă nu a hotărât dacă vor avea sau nu loc alegeri anticipate în Chișinău și Bălți.