„Urmașii lui Ștefan” sunt împotriva stipulării Unirii în Constituția României. REACȚIA unioniștilor
Dumitru Roibu, președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, a declarat că decizia corpului de deputați din România arată lipsă de respect față de Republica Moldova și lipsă de respect față de poporul moldovenesc. În aceeași măsură, explică și „aplicarea dublelor standarde, atunci când statul român, pe de o parte, recunoaște independența Republicii Moldova, iar pe de altă parte, păstrează ușile deschise ca Republica Moldova să dispară”
Cât privește Constituția Republicii Moldova, se cere modificarea articolului 142 (Limitele revizuirii), astfel încât acesta să fie asemănător cu art. 152 din Constituția României, care nu admite punerea la îndoială a independenței, integrității teritoriale, limbii oficiale și caracterului suveran al statului. Actualmente Constituția Republicii Moldova prevede că dispoziţiile privind caracterul suveran, independent şi unitar al statului, precum şi cele referitoare la neutralitatea permanentă a statului pot fi revizuite numai cu aprobarea lor prin referendum, cu votul majorităţii cetăţenilor înscrişi în listele electorale.
De cealaltă parte, unioniștii spun că inițiativa „Urmașilor lui Ștefan” dă dovadă de slăbiciune și panică a așa-numitor „patrioți”.
„O reacție previzibilă care dă dovadă de slăbiciune și panică din partea celor care pretind că sunt patrioți ai statului Republica Moldova. Sfârșitul acestora se apropie necontenit, iar pe măsură ce aceste forțe ostile slăbesc, devin mai vocale și mai panicate. E important să continuăm și să avem o victorie cu această inițiativă importantă pentru întreg neamul românesc. Brusc, aceștia devin interesați despre ce face statul Român în privința Republicii Moldova. Să-și amintească și de toate ajutoarele și investițiile românești în Republica Moldova: grădinițe, școli, drumuri, infrastructură, microbuze școlare, gazoduct, etc", a declarat pentru Liber TV președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi.