dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Primul caz confirmat de coronavirus în România

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane - niciun copil, dar persoane în vârstă - toate fiind testate și cu rezultat negativ.

Mai multe

Victor Catan: Igor Dodon ar trebui condamnat pentru trădare

Victor Catan: Igor Dodon ar trebui condamnat pentru trădare

Luni, 10 februarie 2020, 19:49

​​​​​​​La aproape 28 de ani de la izbucnirea conflictului transnistrean, Igor Dodon lărgeşte numărul veteranilor, dar nu a celor care ne-au apărat, dar a celor care ne-au ucis oamenii. Declaraţia îi aparţine lui Victor Catan, general-maior de poliţie.

„În ultimul timp s-au activat foarte intens organizaţiile de veterani care erau loiale partidului socialist, au apărut noi combatanţi necunoscuţi, participanţi ai războiului de pe Nistru, pe care nimeni nu îi cunoaşte, care au fost chemaţi lângă Guvern pentru a lărgi numărul veteranilor loiali partidului socialist, prin oferirea de indemnizaţii,” a declarat Victor Catan în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Potrivit lui Catană, cei care au luptat contra Republicii Moldova în războiul de pe Nistru, acum sunt slaviţi şi, mai mult, crează o armată căzăcească în Republica Moldova.

„Nişte ofiţeri de-ai noştri care au participat în războiul de pe Nistru de partea separatismului în Dubăsari şi ne-au ucis oamenii au fost chemaţi la o conferinţă a cazacilor din Ucraina şi au primit gradul de general. Aceşti oameni crează o armată căzăcească în Republica Moldova. Ei sunt comandanţi de oşti a cazacilor în Republica Moldova,” a mai spus Victor Catan.

Totodată, a mai adăugat Catan „dacă Igor Dodon va câştiga un al doilea mandat de preşedinte Republica Moldova riscă să se transforme într-o gubernie a Federaţiei Ruse iar la Chişinău va fi un monument al cazacilor care au luptat împotriva noastră. Este o dramă. Preşedintele şi toţi care îl urmează acceptă separatismul şi promovează o politică antinaţională.”.