ddd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS// Focuri de armă la Strasbourg! Cel puțin o persoană a decedat

Cel puțin o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite în urma unui schimb de focuri în Strasbourg, Franța. Potrivit oamenilor legii, tragedia ar fi avut loc la Târgul de Crăciun din oraș.

Mai multe

Victoria Iftodi

Victoria Iftodi, candidatul PD la funcția de Ministru al Justiției! CV-ul magistratei

Marți, 13 martie 2018, 13:31

Locul de ministru al Justiţiei, rămas vacant după demisia lui Alexandru Tănase, ar putea fi ocupat de judecătoarea Curţii Constituţionale,Victoria Iftodi

Potrivit lui Plahotniuc, Tănase a demisionat „în urma unei campanii de intimidare” și i-a mulțumit pentru faptul că a acceptat să fie parte a Guvernului Filip.

„Au fost analizate și candidaturile eventualilor candidați la funcția de ministru al Justiției. Biroul Permanent a decis. Candidatura este Victoria Iftodi, actual judecător la Curtea Constituțională. Vom face astăzi și un demers către președintele Igor Dodon să aprobe această candidatură”, a spus Plahotniuc.

Victoria Iftodi are 49 de ani şi a mai ocupat fotoliile de viceministru şi ministru al Justiţiei în perioada 2003 - 2006, în Guvernul Tarlev. Din mai 2017, este judecător la Curtea Constituţională. 

Anterior, a fost ambasador al Moldovei în Franţa şi Algeria şi delegat permanent al ţării noastre la UNESCO.

La 28 decembrie 2016, Victoria Iftodi a fost numită de Cabinetul de miniștri reprezentanta Guvernului în Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI). În acestă funcție Iftodi nu s-a reținut decât patru luni, deoarece la 3 mai 2017, Guvernul a numit-o judecătoare la Curtea Constituțională, după ce fotoliul a devenit vacant odată cu expirarea mandatului lui Alexandru Tănase, cel care a condus instituția timp de șase ani, între 2011-2017.