ccc

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 86 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în Republica Moldova. Bilanțul victimelor ajunge la 591

În ultimele 24 de ore au fost investigate 419 probe și confirmate 86 de cazuri de infecție cu noul coronavirus în Republica Moldova. Dintre acestea, 7 cazuri sunt de import și 79 cu transmitere locală.

Mai multe

dd

(VIDEO) Nu au rămas mult timp fără funcții. Foștii miniștri Ciocoi, Popovici și Gaiciuc au devenit consilieri ai lui Dodon

16-03-2020 16:34

Noi funcții pentru foștii miniștri Aureliu Ciocoi, Corneliu Popovici și Victor Gaiciuc. Aceștia au fost numiți astăzi în funcția de consilieri ai președintelui Igor Dodon.

Aureliu Ciocoi a fost numit consilier în domeniul politicii externe, Corneliu Popovici - consilier în domeniul educației, culturii și cercetării, iar Victor Gaiciuc va îndeplini funcția de consilier în domeniul apărării şi securităţii naţionale, dar și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

„Le-am mulțumit tuturor pentru activitatea desfășurată în funcțiile de miniștri și i-am felicitat cu prilejul revenirii în echipa prezidențială. Mi-am exprimat convingerea că și pe viitor își vor depune eforturile în îndeplinirea cu succes a sarcinilor responsabile care le revin”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că astăzi a fost oficializată coaliția PSRM-PDM. Astfel, fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, preia Ministerul Apărării. Igor Șarov va veni în fruntea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. El a mai activat în acest minister și în perioada în care portofoliul era deținut de Monica Babuc, în calitate de secretar general de stat. Ambasadorul Republicii Moldova la Budapesta, Oleg Țulea, vine la șefia Ministerului de Externe. Iar fostului șef de la Agenția Servicii Publice, Sergiu Răileanu, îi revine Ministerul Economiei.