altercații

(VIDEO) Unioniștii, agresați de provocatorii socialiști. Drapelul tricolor al Republicii Moldova a fost rupt de către extremiștii socialiști

Corina Bezer

În cadrul unei conferințe de presă care s-a dorit a fi organizată de Alianța pentru Unirea Românilor în mod pașnic, reprezentanții AUR au dorit să anunțe promovarea unui pachet de legi pentru „Libertate și dreptate” drept prioritate a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) în cadrul noului Parlament format la Chișinău. În schimb, membrii și susținătorii AUR, printre care erau și femei, au fost loviți, îmbrânciți, înjurați și călcați în picioare de provocatorii PSRM, principalul partid care se face vinovat de capturarea statului și aflarea Republicii Moldova în sfera de influență a Federației Rusă, țara care ocupă în prezent o parte din teritoriul Moldovei. Menționăm că provocatorii din PSRM au agresat o doamnă, una dintre candidatele AUR, încercând să rupă tricolorul pe care aceasta îl ținea în mână.

Totodată, Dorin Chirtoacă, candidat AUR a fost lovit peste față de socialistul Alexandr Odințov, momentul fiind surprins pe imaginile video filmate de formațiune.

În acest sens, AUR anunță că va depune plângere pe acțiunile violente ale socialiștilor.

„Dodon și Voronin și-au trimis astăzi șacalii pentru a ne ataca. Singurul nostru scop de astăzi a fost să organizăm o conferință de presă pașnică, în cadrul căreia să dăm citire unei Proclamații pentru Libertate, care stipulează un pachet de legi de condamnare a crimelor comise de Voronin și Dodon. Pentru faptele violente de astăzi, socialiștii riscă să fie condamnați conform Codului Penal, însă din păcate, știm cum funcționează justiția în Republica Moldova și suntem siguri că provocatorii vor scăpa și de această dată nepedepsiți. Dodon și Voronin sunt cei care au dus Republica Moldova la sapă de lemn, ne-au îndepărtat de soluționarea conflictului transnistrean, depunând flori la monumentul cazacilor, au furat și au mințit acest popor. Ne asumăm să îi băgăm la pușcărie pe acești oligarhi, bandiți și jefuitori ai banului public”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR.

Potrivit AUR, există o singură cale pentru a asigura libertatea, securitatea și nivelul de trai ridicat al moldovenilor, aceasta fiind integrarea în NATO și Uniunea Europeană prin Unirea cu România.

În acest sens, pachetul de legi propus  în cadrul Proclamației pentru Libertate stipulează trei principii de bază:

  1. Crimele de înaltă trădare și de subminare deosebit de gravă a economiei naționale se pedepsesc cu închisoarea pe viață. Pentru aceste crime nu va exista termen de prescripție. Condamnații pentru aceste crime nu vor beneficia de eliberare condiționată.
  2. Legea pentru memorie, demnitate și identitate.
  3. Legea pentru pedepsirea cu 25 de ani de închisoare a  mituirii alegătorilor. Fapta de a oferi sau primi bani sau alte foloase pentru votarea unui candidat sau partid se pedepsește cu închisoare de 3 ani.

Primul principiu stipulează faptul că AUR va milita pentru crearea unei Comisii pentru investigarea actelor de înaltă trădare, comise de Igor Dodon și Vladimir Voronin, care au pus la cale schema infracțională prin care Republica Moldova este datoare cu peste 8 miliarde dolari la Gazprom pentru gazul consumat de separatiștii transnistreni, dar pe care nu îl plătesc. Comisia va cerceta toate actele de înaltă trădare și de jaf comise împotriva poporului, de la data obținerii independenței și până în prezent.

În același timp, este propusă o lege pentru memorie, demnitate și identitate, care să prevadă, printre altele, că negarea caracterului ilegal și criminal al Pactului Ribbentrop și al anexării Basarabiei și Bucovinei de Nord la URSS, negarea deportărilor în Siberia sau agresiunea Federației Ruse împotriva Republicii Moldova se pedepsește cu închisoarea.

„În conformitate cu prevederile acestei legi, se vor înlătura toate simbolurile și monumentele ce glorifică ocupantul și crimele de genocid împotriva românilor din Basarabia. Între acestea, statuile lui Lenin sau ale criminalului, tâlharului și violatorului Grigore Kotovski. Se exceptează monumentele și mormintele de război protejate de convenții bilaterale și internaționale la care Republica Moldova este parte. Secera și ciocanul vor fi declarate simboluri ale urii. Reproducerea, afișarea sau publicarea simbolului urii va fi permisă doar cu scopul cercetării istorice”, se arată în textul Proclamației pentru Libertate.

Ultimul principiu prevede o lege care stipulează că mituirea alegătorilor să fie pedepsită cu 25 de ani de închisoare, în timp ce fapta de a oferi sau primi bani sau alte foloase pentru votarea unui candidat sau partid se va pedepsi cu 3 ani de pușcărie.