dd

DE ULTIMĂ ORĂ

(VIDEO) BREAKING NEWS! Un bloc cu nouă etaje din Otaci s-a prăbușit! Nu sunt victime

Un bloc cu nouă etaje s-a prăbuşit la Otaci. Din fericire nu sunt victime, întrucât locatarii au fost evacuați la timp.

Mai multe

Dodon Igor Voronin PSRM PCRM

Voronin: Democrații l-au creat pe președintele Dodon

Joi, 27 decembrie 2018, 22:54

Liderul PCRM, Vladimir Voronin susține că socialiștii vor face alianță cu democrații. Invitat la emisiunea Nataliei Morari, comunistul a menționat că președintele Igor Dodon ar fi influențat direct de Partidul Democrat. Voronin a profitat de moment și l-a făcut cu ou și oțet pe fostul său coleg de partid, care l-a lăsat pentru a deveni lider al socialiștilor. Atât democrații, cât și cei de la PSRM au negat că ar putea face o coaliție în viitor.

„Vor lua sau nu vor lua socialiștii majoritate? Vor face sau nu socialiștii coaliție cu democrații, deschis? Cum răspundeți la aceste două întrebări? La a doua întrebare eu m-aș fi oprit mai mult și aș răspunde afirmativ. Sau o coaliție, sau ceea ce spun alții, alegeri anticipate”, Vladimir Voronin, președinte PCRM.

Vladimir Voronin a fost contrazis atât de socialiști, cât și de democrați.

„Eu nu-mi închipui, chiar practic nu-mi închipui cum am putea noi să agreem un program de guvernare cu colegii din fracțiunea PSRM”, Andrian Candu, vicepreședinte PDM.

Cât despre activitatea președintelui Igor Dodon, Voronin a spus că acesta ar fi controlat de PDM.

„El este independent sau el este un președinte influențat din exterior? – Da… El nu e nici din afară, nici din interior, dar concret sub influența… Dumneavoastră, uitați-vă, ei mereu se joacă de-a opoziția cu PDM-ul și în Parlament, și în societate. Democrații l-au creat pe președintele Dodon. Ei lucrează împreună cu toate întrebările”, Vladimir Voronin, președinte PCRM.

Voronin mai spune ca Igor Dodon nu și-a îndeplinit nicio promisiune electorală până în prezent.

„Ei nu au nevoie de alt Dodon. Ei au nevoie anume de așa om care nu este în stare de nimic, care nu vrea să facă nimic. Și care, pe undeva poate cineva nici nu-i permit să se manifeste, ai anume de așa președinte de buzunar au nevoie. Apropo, noi am analizat promisiunile lui… zero. Pe toate, toate, toate declarațiile sale electorale. Zero”, Vladimir Voronin, președinte PCRM.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Maxim Lebedinschi, a spus că va reveni cu un comentariu doar după ce se va documenta.