PSRM PDM

Voronin: Se vorbește că 10 deputați socialiști ar fi gata să treacă la PDM

Ana Maria Madan

Vladimir Voronin a dat de înţeles că partenerii din UE nu vor ca Blocul politic ACUM să facă o alianţă cu socialiştii, iar Moscova nu ar dori ca socialiştii să formeze o coaliţie de guvernare cu democraţii. 

În acest sens, potrivit lui Voronin, democraţilor nu le rămâne decât să procedeze ca în legislatura precedentă, când au atras de partea lor 15 deputaţi comunişti, dar şi din alte formaţiuni, pentru a se menţine la guvernare, şi să facă o alianţă cu deputaţii din Partidul Şor, cei 3 deputaţi independenţi, zece de la socialişti şi încă trei deputaţi despre care Voronin spune că le mai trebuie democraţilor pentru a avea o majoritate, însă nu a oferit alte detalii cine ar putea fi aceştia.

„Se vorbeşte că zece angajaţi de la socialişti au spus că ei merg înainte. Aşa se vorbeşte. Ieri am auzit treaba asta. Au fost nominalizate şi nişte familii, dar nu o să le dau numele”, a declarat Vladimir Voronin la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Comunistul a subliniat că nu este exclus nici scenariul alegerilor anticipate.

Amintim că după alegerile din 24 februarie niciun partid nu a obţinut majoritate parlamentară. PSRM – 35 de mandate, PDM – 30, ACUM – 26, Partidul Şor – 7, independenţi – 3.