militari

Zeci de militari ruşi au efectuat noi exerciţii militare în regiunea transnistreană

Alexandrina Godiac

Peste 50 de militari au desfăşurat un marş de 20 de km, fiind utilizate 20 de unităţi de tehnică militară. Totul pentru a preveni, eventuale atacuri de spionaj în regiunea separatistă.

Ministerul rus al Apărării spune că a fost acordată o atenţie deosebită acţiunilor militarilor în cazul unui presupus atac pe traseu de către grupuri diversioniste şi de spionaj ale inamicului, în procesul de livrare a produselor alimentare şi combustibililor.

"Ieşirea pe teren a militarilor ruşi are un caracater planificat şi se desfăşoară în corespundere cu planul de pregătire de luptă a trupelor din Districtul militar Vest", s-a declarat într-un comunicat al Ministerului rus de Apărarare.

Amintim că, trupele ruse din regiunea separatistă au organizat exerciţii militare de tragere şi la începutul acestei luni, chiar în ajunul ceremoniilor de comemorare a eroilor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru din 1992.

În preajma alegerilor prezidenţiale din Ucraina, Serviciul de grăniceri de la Kiev a intensificat paza pe segmentul transnistrean al frontierei cu R.Moldova. De aceea, începând de săptămâna viitoare, vor fi instalate posturi de control suplimentare, care vor include atât poliţiştii de frontieră, cât şi reprezentanţi ai poliţiei naţionale.