10 alimente

10 Alimente pentru un mic dejun energic

Corina Bezer

De câte ori am auzit că micul dejun este cel mai important, care ne asigură energie pentru ziua întreagă și echilibrează modul sănătos și gustos de viață. Ziua bună începe de dimineață, deci și micul dejun ar fi cel care ne asigură bunul început al zilei. O cană de cafea sau ceai și o gustare dulce nu este suficietă.

Pentru prima masă perfectă, iată cele zece alimente de care ai nevoie:

1. Iaurt-bogat în enzime, vitamine și minerale – este ideal pentru micul dejun, dar și pentru o gustare. Dacă nu reușești îl poți lua cu tine la servici sau la ore, o mică pauză te va lasă sa savurezi gustul iaurtului cu bucăți de fructe sau semințe.

2.Fructe uscate-migdale, nuci, alune sunt surse vegetariane de proteine care pot lupta cu oboseala și stimulează energia. Poți adăuga fructele uscate în iaurt sau le poți savura cu biscuiți, ceai sau cafea, îți asigură un mic dejun rapid și eficient.

3. Cafeaua contribuie la eliminarea grăsimilor. Evitați să o consumați pe stomacul gol, o poți savura cu fructe uscate sau un cub de brânză. Brânza  te va ajuta la reducerea senzației de foame, stimulând metabolismul.

4.Fructele și legumele, dacă sunt de sezon, vă asigură o cantitate maximă de vitamine, minerale și antioxidanți.

5. Ştiiați că ovăzul contribuie la reducerea senzației de foame? Se recomandă să adăugați apă fierbinte sau lapte, câteva fructe uscate sau iaurt pentru un mic dejun perfect.

6.Ceaiul – proprietățile favorabile ale  ceaiului sunt infinite. Chiar dacă nu reușești să fierbi apa, sunt destule 60-70 de grade pentru a putea savura ceaiul verde, care îl poți lua cu tine într-un termos.

7.Laptele de ovăz –  se pregătește ușor și este bogat în proprietăți benefice pentru organism.

8.Torte făcute în casă – tortele cu mere sau prune făcute în casă. Poți savura o bucată de dimineață, care te asigură cu un val dulce și plăcut de bun, caloriile în plus le vei pierde pe parcursul zilei cu ușurință.

9.Mierea te asigură cu energie. Indiferent de vârstă, mierea ajută pe oricine în combaterea alergiilor sezoniere. Mierea are mai multe efecte: sedativ, anti-inflamator și anti-bacterian. Pe o bucată de pâine de grâu integrală, pune o lingură de miere și savurează gustul dulce și foarte folositor.

10. Cerealele sunt cele mai folositoare și sanătoase.Toarnă într-un vas ovăz și tarâţă, adaugă apă fierbinte. Mai poți adăuga migdale sau fructe uscate.

 

Furnic Victoria