coronavirus

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 22 de cazuri noi de coronavirus înregistrate în Republica Moldova. Bilanțul victimelor ajunge la 199

Încă 22 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, patru sunt de import, iar alte 18 cu transmitere locală. Astfel, bilanțul victimelor ajunge la 199. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă. Printre cei infectați se numără și patru angajați medicali din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din capitală.

Mai multe

coronavirus

28 cazuri noi de infecție cu noul tip de Coronavirus, în ultimele 24 de ore

26-03-2020 21:53

La ziua de azi, 26 martie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 28 cazuri noi confirmate de COVID-19, dintre care 3 cazuri sunt de import și 25 cazuri cu transmitere locală, respectiv numărul total a ajuns la 177 de persoane. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după procesarea a 134 de teste.

În numărul de 28 cazuri confirmate astăzi, se regăsesc și cei 4 medici din cadrul Spitalului Clinic Republican, care au fost supuși procedurii de testare repetată. Totodată, 25 de cazuri de îmbolnăvire sunt cu transmitere locală, iar trei persoane au revenit infectate din România și Franța.

Menționăm, că 25 de pacienți internați la Spitalul de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”, nu mai prezintă semne clinice de îmbolnăvire. Aceștia urmează a fi testați suplimentar și conform rezultatelor, vor fi externați.

„În cadrul spitalului Toma Ciorbă, la momentul actual avem în stare gravă 25 de persoane, stare de gravitate medie 73 și stare satisfăcătoare 25 de persoane. În cadrul Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii avem 10 de persoane, 8 copii și două mame, cu o stare de gravitate medie. La spitalul Clinic Republican avem spitalizate 4 persoane, o persoană este de gravitate medie, iar 3 cu evoluție gravă. La Spitalul Institutul Mamei și Copilului, avem o mamă care este internată cu un copilaș și mama este infectată și starea acesteia este de gravitate media”, a mai spus ministra Sănătății.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a menționat că astăzi, a fost semnat un contract cu privire la achiziționarea echipamentelor de protecție individuală sporită pentru spitalele strategice.

De asemenea, pentru personalul implicat în tratamentul COVID-19, este asigurată cazarea în mun. Chișinău și transport, cel din urmă fiind oferit și pacienților externați care urmează să se deplaseze la domiciliu,  la distanțe mari.

Autoritățile îndeamnă în continuare populația să apeleze la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să se informeze doar din surse oficiale.