don t you see me.

Află care sunt semnele depresiei

Zina Darii

Semnele care sugerează o depresie:

Ai mari fluctuații în greutate

Fiecare persoană reacționează diferit când e deprimată, iar uneori, chiar aceeași persoană are comportamente contradictorii – tocmai de aceea, un prim semn de depresie este schimbarea comportamentului alimentar și, implicit, a numărului de kilograme. Dacă adaugi sau scazi cu 5kg într-un timp scurt, atunci ne dăm seama că din cauza depresiei nu mai vrei sa mănânci sau mănânci mai mult pentru a umpli acel gol emoțional.

Tulburări de somn

Lipsa de somn, la rândul ei, induce stări depresive sau le accentuează. Din cauza gândurilor ce-ți provoacă durere riști să ai nopți albe. 

Ai tot felul de dureri

Odată cu depresia vin toate durerile, care reprezintă trasnpunerea în corpul fizic a temerilor, supărărilor, neîmplinilor noastre, care au determinat apariția depresiei. Singură nu mai înțelegi ce te doare de fapt.

Nu ai chef de sex și de alte activități

Oboseala acumulată în acest timp te face să nu ai chef de sex. Lipsa apetitului sexual, chiar când este înțeleasă de partener, declanșează în tine sentimente de vinovăție care accentuează starea de depresie. Nu dorești să vorbești, să fii activă. Te simți fără energie!